Novice iz sveta etiket

Novice iz sveta etiket in fleksibilne embalaže

LabelProfi postal 200ti kupec HP Indigo 20000. Širitev posla na fleksibilno embalažo – aktualno s sejma Labelexpo

Objavljeno
LabelProfi postal 200ti kupec HP Indigo 20000. Širitev posla na fleksibilno embalažo – aktualno s sejma Labelexpo
Bruselj, 24. september 2019 — aktualno iz današnjih sejemskih novic (Labelexpo Europe 2019) LabelProfi d.o.o., Slovensko podjetje za tisk etiket in fleksibilne embalaže je danes na sejmu Labelexpo Europe 2019 podpisal pogodbo za nakup digitalnega tiskarskega stroja HP Indigo 20000, ki nosi prestižno značko 200tega prodanega stroja v svetovnem merilu.

Stroj bo instaliran v njihovi proizvodnji v Slovenj Gradcu poleg obstoječih dveh HP WS6800 in ostale dodelavne opreme. Labelprofi je z namenom vstopanja na obetaven trg fleksibilne embalaže v začetku leta že uspešno implementiral Karlville Pack Ready rešitev za dodelavo folij, natisnjenih na obstoječih digitalnih tiskarskih strojih.

Pridobitev HP Indigo 20000 s širino tiska 76 cm in Karlville dodelavne opreme predstavlja celovito rešitev digitalnega tiska in dodelave ter pokrivanje širšega asortimana in velikosti izdelkov.

»Naš poslovni cilj je nadgraditi obstoječ posel proizvodnje etiket s produkcijo digitalno tiskane fleksibilne embalaže po trajnostnih merilih in s kratkimi dobavnimi roki,« pove Uroš Slemenik, ustanovitelj podjetja Labelprofi. »Z novim HP Indigo 20000 bomo lahko naš, zdaj že dobro uveljavljeni dober servis na področju etiket razširili tudi na trg fleksibilne embalaže v manjših in srednjih količinah, kar stranke od nas že zdaj pričakujejo.«

Odkar so začeli ponujati produkcijo fleksibilne embalaže, pri Labelprofi konstantno beležijo rast povpraševanja po krajših serijah folij, pouchev, sašejev, ovojnih etiket in personaliziranih produktov.

Poleg tega se pri LabelProfi zavedejo trajnostnega vidika pri produkciji embalaže. “Naše stranke hočejo zelene rešitve pakiranja, brez uporabe topil in s čim večjim deležem reciklabilnih ali celo kompostabilnih materialov.”

»Prodaja 200tega stroja HP Indigo 20000 v svetovnem merilu je za stranke HP Indigo pomemben mejnik, saj je tehnologija v tem času dozorela v dobro preizkušeno produkcijsko platformo za fleksibilno embalažo. Rešitev omogoča vzpostavitev celotne proizvodnje za lansiranje cele kopice novih produktov z dobavami na zahtevo,« pravi Alon Bar-Shany, generalni direktor HP Indigo.

LabelProfi je leta 1994 začel kot majhen grafični studio in v tem času zrasel v zaupanja vrednega ponudnika etiket in fleksibilne embalaže v malih in srednjih nakladah.

“Ob letošnji 25 obletnici obstoja podjetja z entutiazmom in optimistično odpiramo novo poglavje naše uspešne zgodbe, ki jo vidimo v digitalno potiskani fleksibilni embalaži. Z znanjem, izkušnjami in lokalno podporo HP strokovnjakov nas ne skrbi za uspeh,” še pove Slemenik.

- povzeto iz današnjega sejemskega "press release-a".

Nazaj