Novice iz sveta etiket

Novice iz sveta etiket in fleksibilne embalaže

Labelprofi d.o.o. nosilec FSC® CoC certifikata

Objavljeno
Labelprofi d.o.o. nosilec FSC® CoC certifikata
Gozdovi so pljuča našega planeta. V LabelProfi-ju se zavedamo, da bomo le s skupnim prizadevanjem za sonaravno gospodarjenje z gozdovi uspeli ohraniti njihovo biotsko ravnovesje in jih v prvobitnosti zapustiti prihodnjim generacijam. S pridobitvijo FSC® Chain of Custody (FSC® CoC) certifikata, ki je namenjen sledenju lesa in lesnim proizvodov skozi celotno proizvodno verigo, v našem podjetju izkazujemo svojo naklonjenost in zavezanost naravi ter gozdovom, na kar smo še posebej ponosni.

LabelProfi je certifikat FSC® Chain of Custody pridobil za proizvodnjo etiket, certificiranih FSC® Mix in FSC® Recycled.

Osveščen potrošnik želi kupiti izdelek, za katerega obstaja dokaz, da je bil osnovni material, pridobljen na način trajnostnega, večnamenskega in sonaravnega gospodarjenja. Certifikat skrbniške verige zagotavlja, da se skozi omenjen proces FSC® certificiran material ne meša z necertificiranim materialom neznanega izvora.

FSC® (Forest Stewardship Council®) je neodvisna, neprofitna, nevladna organizacija, ki je osnovala prvi sistem za trajno gospodarjenje z gozdovi (Forest Management), in nadaljnjo sledljivost certificiranega lesa oz. izdelkov (les, lesni proizvodi, papir in papirni proizvodi).

Nazaj