Novice iz sveta etiket

Novice iz sveta etiket in fleksibilne embalaže

Embalaža, ki si jo boste zapomnili po otipu - »paper touch« efekt

Objavljeno
Embalaža, ki si jo boste zapomnili po otipu - »paper touch« efekt
Znanost in tehnološki napredek omogočata razvoj številnih izboljšav v produkciji embalažnih materialov. V LabelProfi-ju zvesto sledimo tovrstnim razvojnim trendom, saj želimo svojim kupcem zagotoviti embalažne materiale, ki so kvalitetni, funkcionalni ter ljudem in okolju prijazni. V našo produkcijo fleksibilne embalaže smo uvedli tudi material, ki predstavlja novost na tržišču – »paper touch BOPP«.

Gre za polipropilensko folijo, katere površina je izdelana tako, da na otip deluje kot papir - s t.i. »paper touch« efektom. Poleg zaščitnih lastnosti samega embalažnega materiala, ima »paper touch« tudi pomemben marketinški efekt, s katerim pritegnemo kupca in oblikujemo prepoznavnost same blagovne znamke. Ugotovljeno je, da embalaža s »paper touch« efektom pri kupcih vzbuja občutek, da kupujejo izdelke višjega cenovnega razreda oz. bolj luksuzne produkte.

»Paper touch BOPP« se uporablja predvsem v prehrambni industriji. Folija je brez površinskega laka, s čimer je pakirano živilo varno tudi pred morebitnim migriranjem laka s površine folije v samo živilo.

Nazaj