Novice iz sveta etiket

Novice iz sveta etiket

Vpliv plastike na zdravje in okolje

Objavljeno
Vpliv plastike na zdravje in okolje
Čedalje bolj se zavedamo razsežnosti problema, ki ga za naše okolje in zdravje predstavlja vse večja uporaba plastike. Pri LabelProfi-ju se zato trudimo, da bi postali del rešitve tega problema, ki ga ne želimo še dodatno poglabljati s svojimi izdelki.

 

Največjo nevarnost v plastiki predstavljajo različni aditivi, ki jih dodajajo za povečanje njene vzdržljivosti, razteznosti itd., še posebej skrb zbujajoče pa je dejstvo, da so dodane snovi v plastiki velikokrat poslovna skrivnost.

Dokazano najnevarnejši kemikaliji, ki ju proizvajalci dodajajo plastiki, sta Bisfenol A in Ftalati, ki ju najdemo v plastnekah za vodo in olje ter v fleksibilni (plastični) embalaži. Omenjeni kemikaliji se namreč izločata v hrano in pijačo, zaradi česar predstavljata velik zdravstveni problem.

Veliko težavo za ekosisteme pa predstavlja tudi dolga doba razgradnje plastike. Dokumentiranih je več kot 180 živalskih vrst, pri katerih bil vzrok izumrtja zaužitje plastičnih delcev.

Ob pogledu na podatek, da je bilo v letu 2013 odvrženih 300 milijonov ton plastike, verjetno takoj pomislimo, da na tem področju ne moremo storiti prav veliko. Na LabelProfi-ju smo drugačnega mnenja, saj verjamemo, da se spremembe začnejo pri nas samih. Prav zaradi tega pospešeno vlagamo v tisk naravi prijaznih etiket ter biorazgradljive in kompostabilne fleksibilne embalaže.

Zavedamo se namreč, da je postala embalaža za končnega porabnika izdelkov predvsem breme, česar se sodobni potrošniki zavedajo. Embalaža je tudi zadnji stik kupca z vašo blagovno znamko. Z biorazgradljivo kompostabilno embalažo boste poskrbeli, da se bodo vaše stranke počutile del rešitve globalnega problema, ne pa njegov vzrok.

Nazaj